tiistai 26. maaliskuuta 2024

Intiaanileiri

Pensaikossa näkyy liikettä. Metsäjänis tulee esiin, vielä puoliksi valkoinen. Nousen hakeakseni kameran, mutta sitten muistan säännöt. Siemaisen kahvia kuksastani. Palavat puut rätisevät, päässäni ei liiku mitään, minuuteni murut laskeutuvat vatsani pohjalle. Kaminan sytytys ja pannukahvien kiehautus ovat aina ensimmäiset toimenpiteet, tervetuliaisrituaali. Olohuoneen suunnalta kuuluu rapinaa. Hiiri kipittää seinän vieritse, pysähtyy eteiseen, alkaa jyrsiä kenkieni nahkaa. Nousen ylös ja vedän seinäkellon vieterin. En välitä ajasta, mutta pidän rauhoittavasta raksutuksesta. Istun keinutuoliin, sytytän lukuvalon. Hemingway, ensimmäiset 49 kertomusta. Luen vain muutaman lauseen, kuuden sivun novellin tulee riittää koko pääsiäiseksi. Eläydyn joka sanaan, keinun kohti intiaanileiriä. Kello seinällä lyö vaimeasti yhden kerran.

>>>>>>>>>> KRAPU <<<<<<<<<<

Susupetal junailee ns. krapuhaastetta, jossa kirjoitetaan otsikoineen tasan sadan sanan tarina noudattaen annettuja reunaehtoja. Uusi haaste ilmestyy aina sunnuntaisin ja jos haluat olla mukana, voit jättää linkin tarinastasi SusuPetalin blogiin.

Viikolla 13 tarinan tulee sisältää seuraavat sanat: jyrsiä, pääsiäinen, kamera.

15 kommenttia:

  1. Ah, autuasta tunnelmaa pysähtyneessä hetkessä. Vain olla, nauttia ja pysyä hetkessä.

    VastaaPoista
  2. Nauttisin myös tuollaisesta pääsiäisen vietosta.kirjan kanssa tai ilmankin ollen vain ajatusteni kanssa.
    Olet loistava luomaan tunnelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ei ole tulossa tuollaista pääsiäistä, mutta ainahan sen voi kuvitella :o)

      Poista
  3. Niin elävää tekstiä taas. Todellakin hieno tunnelma, upeasti luotu!

    VastaaPoista
  4. Kellon raksutus ja kahvi kuksasta, luksusta mutta hiiri sais juosta matkoihinsa..-DD

    VastaaPoista
  5. Leppoisaa tunnelmaa keinutuolissa kelloa raksuttaessa hiljalleen ja hyvä kirja. Se on siinä :)

    VastaaPoista
  6. Kello raksuttaa, on rauhallista, juuri silloin on hyvä olla.

    VastaaPoista
  7. Komppan muita - hieno tunnelma! Kellon raksutukseta tuli mieleen kun olin eilen hiustenleikkuussa. Se saksien leikkuuääni oli ihanan rauhoittavaa. Minut leikkasi kiinalainen kundi. Hyvin leikkasi mutta me emme paljonkaan jutelleet. Siksi ehdin rentoutua silmät kiinni saksien leikkuuäänestä nauttien :) Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pidän kanssa saksien leikkuuäänestä. Joskus muinoin oli muutama parturi, joiden saksien liike ei pysähtynyt. Toisin sanoen sskset "saksasivat" ilmassakin. Sitä oli hauska kuunnella.

      Poista
  8. Kaminan nopeutuva naksutus puiden lisäämisen jälkeen ja hidastuva puiden muuttuessa hiillokseksi rytmittävät lukemista ja keinutuolista nousemista...

    VastaaPoista