sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Theo valvoo

Nousevan auringon kajo työntyy huoneeseen. Katson, kuinka valo lisääntyy. En ole nukkunut silmäystäkään. Oikeastaan on helpompi, kun ei tarvitse pitää väkisin silmiä kiinni. Kolmeltatoista Vincentin juna saapuu asemalle. Miksi olen niin levoton? Olenhan valmistautunut kaikkeen: ruokaa ja viiniä on hankittu, olen pyyhkinyt tauluista pölyt ja laittanut ne kauniisti esille. Vaimoni näkee tänään veljeni ensimmäisen kerran. Siksikö olen niin hermona? Mitä jos Vincent ei pidä Johannasta, jos hän järjestää kohtauksen? Millaisia tauluja hän mahtaa tuoda mukanaan? Viimeksi hän toi koko Arlesin. Kuvittelen, että olen siellä. Kun avaan ikkunan, näen itsekin tuon ihmeellisen keltaisen valon. Ja valo parantaa meidät molemmat.

>>>>>>>>>> KRAPU <<<<<<<<<<

Susupetal junailee ns. krapuhaastetta, jossa kirjoitetaan otsikoineen tasan sadan sanan tarina noudattaen annettuja reunaehtoja. Uusi haaste ilmestyy aina sunnuntaisin ja jos haluat olla mukana, voit jättää linkin tarinastasi SusuPetalin blogiin.

Viikolla 9 krapuhaasteena on alkulause eli kravun pitää alkaa lauseella Nousevan auringon kajo työntyy huoneeseen.

12 kommenttia:

  1. Theo oli ainakin hyvin valmistautunut veljen tuloon. Mutta kummallisen hermona hän oli.

    VastaaPoista
  2. Van Goghien veljesten suhde oli kaunis. Theo tuki ja rahoitti Vincentin maalaamista.
    Vaimon tuleminen veljesten tiiviiseen suhteeseen on varmaan ollut Theolle jännityksen paikka. Miten Johanna suhtautuu hieman eriskummalliseen veljeen?
    Kaikki menee hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki meni kuulemma hyvin. Vincent oli kolmen päivän vierailullaan valoisa ja ystävällinen ja Johanna tykästyi häneen. Lähteenä tässä oli TV:stä tullut dokumentti Johannasta, joka Theon kuoltua otti tehtäväkseen tehdä Vincentin tuotannon tunnetuksi. Ja sen tämä nainen totisesti teki!

      Poista
    2. Luin aikoinaan Vincentin ja Theon välistä kirjeenvaihtoa ja siitä jäi mieleen veljesten hyvä suhde sekä miten hyvin Johanna solahti tuohon porukkaan.

      Poista
  3. Omituiset sukulaiset ovat porvariselämän suola!

    VastaaPoista
  4. Ja joskus sukulaisen tulo vierailulla omaan perheeseen voi jännittää ihan tavallisiakin tallaajia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukulaiset voivat olla, sanotaanko "haastavia" :o)

      Poista
  5. Tuli vaikutelma, että veljessuhteita hiersi joku. Miksi muuten täytyy toisen tuloa niin jännittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veljessuhteita saattavat tosiaan hiertää monet vanhat traumat, tässä tarinassa mm. Vincentin mielisairaus...

      Poista
  6. Ensimmäisenä minulla on taiteilijoista van Gogh <3 En koskaan kyllästy katselemaan esim. seinilläni olevia kopioita. Eremitaasissa kauan sitten sain niitä myös ihailla. Ja tietenkin veljeä jännitti, olihan Vincent sen verran erikoinen persoona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja sitten oli ehkä huoli, miten vaimo ja veli tulisivat toimeen keskenään.

      Poista