sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Kaltaiseni

Tulen metsän sylistä aukiolle. Sumun läpi kajastaa jo lähestyvän aamun valoa, mutta vielä on kovin hämärää. Äkkiä kuuluu aavemaista ulinaa. Hengitykseni salpautuu ja sydämeni lähtee laukalle. Ääni tulee kohti. Sitten jokin tumma, iso otus ilmestyy näkyviin ja sen palavat silmät, kun se tuijottaa minua. Sumuverho avautuu ja sulkeutuu kuin harso, vuoroin peittää otuksen, vuoroin paljastaa. Tunnen samaan aikaan pelkoa ja uteliaisuutta. Sumu tihenee. Otus on poissa.

Jatkaessani matkaani huomaan haluni antaa näkemälleni merkityksiä, jopa selittää, miten se muuttaisi elämäni suunnan, tekisi minusta toisen ihmisen. Mutta ehkä riittää vain tieto siitä, että on muitakin yössä harhailevia, sumussa suunnistavia, palavasilmäisiä vaeltajia.

>>>>>>>>>> KRAPU <<<<<<<<<<

Susupetal junailee ns. krapuhaastetta, jossa kirjoitetaan otsikoineen tasan sadan sanan tarina noudattaen annettuja reunaehtoja. Uusi haaste ilmestyy aina sunnuntaisin ja jos haluat olla mukana, voit jättää linkin tarinastasi SusuPetalin blogiin.

Viikolla 39 tarinan tulee sisältää seuraavat sanat: hengitys, utelias, sumuverho.



8 kommenttia:

  1. Kyllä sumussa vaeltajia on monenlaisia. Itse menen mielelläni harmaaseen sumun peittämään järveen uimaan.

    VastaaPoista
  2. Sykähdyttävä loppu: "...tieto siitä, että on muitakin yössä harhailevia, sumussa suunnistavia, palavasilmäisiä vaeltajia."

    VastaaPoista
  3. Onneksi kaiken näkemisen ei tarvitse olla tavoitteellista ja motivaatiota antavaa. Usein riittää, että pelkästään näkee enemmän.

    VastaaPoista
  4. Melkoisen "belsebuubin" kohtasit. Harva olisi enää jatkanut matkaa.

    VastaaPoista
  5. Joskus on vain tilanne, että matkaa on pakko jatkaa, vaikkei täysin tiedäkään, mikä vaistot viritti äärimmilleen. Kyllä se mietityttää.

    VastaaPoista
  6. "Samaan aikaan pelkoa ja uteliaisuutta" - pelkään pimeää, olen aina pelännyt, mutta pidän silti siitä, että olen valosaasteen saavuttamattomissa. Ehkä pimeyskin voisi tehdä minusta toisenlaisen ihmisen, korjata minut?

    VastaaPoista