maanantai 27. marraskuuta 2023

Jätättää

Aamulla eteisessä on tungosta. Toinen lapsi ei halua laittaa myssyä, mutta äiti survaisee sen hänen päähänsä, niin että silmät tuskin näkyvät. Vanhempi lapsi hokee, että voisi olla tänään etänä, kun ulkona on niin kylmäkin. Äiti ilmoittaa, että kuljetus lähtee tasan kolmen minuutin päästä. 

Ulko-oven paukahdettua kiinni mies istuutuu eteisen penkille. Yrittää laittaa kenkiä jalkaansa, mutta toisen nauha on umpisolmussa. Huokaisee. Olisi pitänyt avata se jo eilen, kun otin kengän jalasta. Ei onnistu, kenkä lentää seinään. 

Miksi en ole ikinä ajan tasalla? Keittiön kello raksuttaa. Mies katsoo ikkunasta ulos. Sataa suuria hiutaleita. Lapsena usein hiihdin kouluun. Missäköhän minun mononi ovat?

>>>>>>>>>> KRAPU <<<<<<<<<<

Susupetal junailee ns. krapuhaastetta, jossa kirjoitetaan otsikoineen tasan sadan sanan tarina noudattaen annettuja reunaehtoja. Uusi haaste ilmestyy aina sunnuntaisin ja jos haluat olla mukana, voit jättää linkin tarinastasi SusuPetalin blogiin.

Viikolla 48 tarinan tulee sisältää seuraavat sanat: huokaista, solmu, eteinen.

14 kommenttia:

  1. Maanantai-aamun, ja mikseipä muidenkin aamujen, sähisevää arkea lapsiperheessä. Joskus tuntuu siltä, että elämäkin on umpisolmussa.

    Onneksi sataa suuria hiutaleita. Maailma on kaunis.

    VastaaPoista
  2. Kiireistä aamua ja nauhatkin umpisolmussa, voi.
    Kaunis lumisade tuo mieleen iloa.

    VastaaPoista
  3. Ja ruuhkavuosien jälkeen tulee tyhjyys, sitä kaipaa ruuhkavuosia. Ehkä. En tiedä, koska en ole ruuhkavuosia kokenut, skippasin yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, varmaan joku kaipaa, minä en. Tosin en minäkään kovin suurta ruuhkaisuutta kokenut.

      Poista
  4. Lämmöllä muistelen aikaa kun lapseni olivat ja elivät saman katon alla vaikka varsinkin ns. uhmakausien ollessa pahimmillaan ja varsinkin tyttären kanssa kyllä välillä testattiin mun neuvottelutaitoja ja pinnaa viimeiseen asti ja nimen omaan aamuisin, kun töihin piti lähteä ja saada lapsi sitä ennen tarhaan. Tarinasi äidillä on selkeä ja riuska ote ja siksi pärjäsi hyvin, ainakin tänä kyseisenä aamuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aina ei ole aikaa neuvotella, vaikka se usein onkin hyvästä. Arjen sankari!

      Poista
  5. Kuulostaa väsyneeltä ja väsyttävältä. Jospa miehen monot löytyisi ja hän pääsisi hetkeksi hiihtelemään.

    VastaaPoista
  6. Hiihtely helpottaa. Ja jo lumisade sai hänet pysähtymään.

    VastaaPoista
  7. Ihan parasta lähteä hiihtämään, jos alkaa kiristää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiihtäminen on erityisen virkistävää: luonto, lumen heijastama valo ja liikuntaa sekä käsille että jaloille.

      Poista
  8. Mitä opimme tästä: älä jätä huomiseen minkä voit tehdä jo tänään tai ole proaktiivinen, se säästää aikaa ja hermoja huomenna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on oppiläksy monille, ollut sitä myös minulle. Toisille luontainen juttu, toisille käytännössä aika lähellä mahdotonta.

      Poista