perjantai 17. marraskuuta 2023

Taivaalla kiertävät linnut – vihdoin


Ensimmäinen kirjani Taivaalla kiertävät linnut julkaistiin Books on Demandin (BoD) kautta 12.11.2023. Pitkä projekti tuli päätökseen.


Olen kirjoittanut kirjani syntyvaiheista tämän blogin useassa eri postauksessa:

Käytännössä kirjoitin kirjan 2021 aikana, seuraavan vuoden odotin kustantajien vastauksia, ja tämä vuosi on mennyt muissa jutuissa, ennen kuin nyt syksyllä ryhdistäydyin ja saatoin projektin päätökseen. Jossain kolossa minussa on elänyt pitkäaikainen kummallinen haave kirjan kirjoittamisesta. Nyt tuo kolo on saanut tahtonsa läpi! Ja hyvä niin.

Millainen kirja sitten on? Kirjan takakansi antaa yhden vastauksen. Toisena vastauksena toimikoon tekstikokonaisuuden kurssilla kirjoittamani kuvaus: ”Kokonaisuudessaan tekstini solahtaa selkeästi romaanigenren avoimeen syliin. Teoksessa eri todellisuudet kohtaavat – konkreettinen ja ideaalinen, ulkoinen ja sisäinen, tietoinen ja tiedostamaton, mennyt ja läsnä oleva, ego ja egon ylittävä. Draamallisia piirteitä tekstissäni ovat kertomisen koostuminen kohtauksista sekä dialogin runsas käyttö. Lyriikan piirteitä ovat runollisten näkyjen sekä runojen käyttö tekstin osana. Faktaa löytyy lähinnä lintujen kuvauksista.”

Uusiakin kirjoitussuunnitelmia on sen verran, että pitää vähän jarrutella. Niistä aikanaan enemmän tässä blogissa, joka on yksi kirjan kirjoittamisen sivutuote. 

Kiitokset vielä kerran tekstini kommentoijille, kirjan kannen tekijälle ja muille tukijoille. Otan mielelläni vastaan palautetta kirjastani – nimettömänä tai nimellä, risuilla tai ruusuilla, vakavissaan tai huumormielellä, niin tai näin – vaikkapa tämän postauksen kommenttikenttään.

Kirjan tilaustiedot löytyvät tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti